Som medlem i Psyopsförbundet blir du del av ett rikstäckande nätverk och får tillgång till kunskap, utbildning och erfarenhetsutbyte. Du väljer själv hur aktiv du vill vara i förbundets verksamhet. Vi erbjuder regelbundet föreläsningar om intressanta ämnen. Du som vill göra en insats kan också bidra till att stärka det psykologiska försvarets beredskap och motståndskraft genom att utbilda och informera om våra frågor.
En viktig del av vår verksamhet är samarbetet med centrala myndigheter, särskilt Myndigheten för psykologiskt försvar och Försvarsmakten. Våra medlemmars engagemang bidrar till att stärka Sveriges totalförsvarsförmåga. Vill du också ta del av våra aktiviteter? Ansök om medlemskap här.
Som medlem
- kan du ta del av Psyopsförbundets utbud av utbildning, kurser och föreläsningar
- får du vårt nyhetsbrev med aktuella händelser, fördjupningar och tips
- får du tillgång till Psyopsförbundets samtalsgrupp i appen Signal
- kan du söka till Försvarsutbildarnas centrala och regionala kurser
- får du tidningen Försvarsutbildaren
Detta händer hösten 2024
Här kan du se aktuella aktiviteter. Våra medlemmar finns i hela landet så föreläsningar sker främst digitalt. Mer information och möteslänkar får du i våra nyhetsbrev.
24 september kl 19–20: Överbelastningsattacker har blivit vardag – så kan vi skydda oss
Martin Thomasson är säkerhetsexpert på Telia och aktiv i gränslandet mellan nätverk och säkerhet med utveckling, kundkonsultation och sista linjens support av Telias plattformar för skydd mot DDoS-attacker. Vi får höra om hur dagens attacker ser ut, vad vi kan vänta oss i framtiden och hur verksamheter säkerställer ett komplett skydd.
16 oktober kl 18–19: Digitala hot och val
Lisa Kaati är docent vid Stockholms universitet där hon forskar om hat, hot och extremism i digitala miljöer. Lisa kommer att berätta om en studie av diskussioner om valets genomförande på svenskspråkiga sociala medier inför och efter EU-valet 2024 och riksdagsvalet 2022.
7 november kl 19–20: Så stärker vi Sveriges cyberförsvar
Cyrille Artho, docent på KTH och medarbetare vid Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet, berättar om forskningscentrets uppdrag och aktuella projekt. CDIS grundades 2020. Här är cirka 25 forskare verksamma för att höja landets förmåga att bygga upp och utveckla ett starkt cyberförsvar. Här utbildas också Försvarsmaktens cybersoldater. Föredraget är på engelska.
Psyopsförbundet då och nu
Hanna Linderstål, vice förbundsordförande, Erik Mårtensson, styrelseledamot, och Ellinor Bollman, styrelseordförande, berättar hur förbundet uppstod och hur verksamheten utvecklats över tid. OBS På grund av få anmälningar är aktiviteten inställd och framflyttad. Vi återkommer med nytt datum.